1/4
 

Keern Hoorn

Hoorn 2018

Detaillering
eigentijds
Hoorn
Licht en ruimtelijkheid
Nieuwbouw
Woning
Zwaag


Een woning met veel glas en zicht op het zuid-westen was het uitgangspunt voor deze vrijstaande woning. De woning wordt gebouwd aan één van de historische dorpslinten van Hoorn. De historische lintbebouwing was het uitgangspunt voor deze woning die in maat en schaal aansluit op zijn directe buren. Ook in materialisatie is bewust gekozen voor een ingetogen baksteen die goed aansluit bij de belendende bebouwing.
  
Het eigenwijze karakter van deze woning ontstaat door het opensnijden van het volume bij zowel de entree als aan de zuid westzijde. Deze ingreep zorgt voor veel licht en ruimtelijkheid in de woning. Vanaf de entree is een directe zichtlijn naar de achtertuin.
  
De materialisatie bestaat voor het grootste deel uit metselwerk (als traditioneel en ingetogen materiaal) en een zinken dak. De verfijnde details zoals een dubbele staande rollaag, verholen goot en strakke kaders rondom kozijnen benadrukken de eigentijdse uitstraling van de woning.
  
Voor deze opdrachtgever hebben wij tevens een kleinschalig wooninitiatief voor mindervaliden ontworpen.

Tennispaviljoen Kadoelen

Een bijzonder licht en ruimtelijk paviljoen met zicht op alle tennisbanen en ondergaande zon


KSWI Zwaag

Kleinschalig wooninitiatief voor gehandicapten


Gortersweg Schoorl

Uitbouw en herindeling luxe woning in Schoorl