1/1
 

Vuurdoornweg Schoorl

Schoorl 2017


Het uitgangspunt voor dit ontwerp is de prachtige locatie van het hoekhuis met zicht op een weiland en op het westen. De uitbreiding is zo gesitueerd dat er verschillende doorkijken ontstaan naar zowel de tuin als het weiland naast de woning. Zowel vanuit de nieuwe keuken als het atelier in de uitbreiding is een bijzondere zichtrelatie tot de omgeving. De uitbreiding zelf staat door de afwijkende vorm en de materialisering in contrast met de bestaande woning en vormt meer een onderdeel van het landschap.

De keuze van natuurlijke materialen komt op elk niveau terug. Zowel de houten delen als de kozijnen zijn volledig van Douglas hout. In kleur en afwerking sluiten de kozijn goed aan op de verticale houten geveldelen. Daarnaast is zowel de gevel als het dak gevuld met vlas voor isolatie voor een duurzaam en comfortabel leefklimaat.

Ook in het interieur komen natuurlijke materialen in het zicht. Houten balken in het plafond en een prachtige op maat gemaakte keuken.

Wildeboer Bouw was als aannemer vanaf de eerste schets bij het project betrokken en is in januari 2017 gestart met de bouw.


Tennispaviljoen Kadoelen

Een bijzonder licht en ruimtelijk paviljoen met zicht op alle tennisbanen en ondergaande zon


Keern Hoorn

Een verrassend eigentijdse woning in een historische straat in Hoorn


Voorstraat 16

Herbestemming bedrijfspand tot...?