1/4
 

Tennispaviljoen Kadoelen

Amsterdam 2020

Amsterdam
buitenschoolse opvang
eigentijds
Licht en ruimtelijkheid
Nieuwbouw
Paviljoen

De herstructurering van Tennispark Kadoelen en het ontwerp van een nieuw paviljoen werd conceptueel bedacht als een eenvoudig volume centraal in het park, dat dankzij de drie glazen zijden een perfecte verbinding met de tennisvelden heeft.

Het gebouw is verdeeld in twee verschillende zones. Het introverte deel met facilitaire ruimtes (kleedkamers, sanitair, etc.) is in groot contrast met de transparantie van de kantine, waar de spelers kunnen genieten van het prachtige uitzicht gericht op de tennisbanen. Het verhoogde terras rondom het paviljoen vormt samen met de kantine een soort van tribune voor de tennissers.

Door de eenduidige materiaalkeuze is het concept goed leesbaar vanaf de buitenzijde. De gevel is uitgevoerd in gepoedercoate aluminium panelen. Op eenvoudige wijze wordt met geprofileerde panelen een verfijning aan de gevel toegevoegd daar waar het gebouw een accent kan gebruiken, zoals rond de entree.

Bijzonder bij deze opdracht was ook onze betrokkenheid in de initiatieffase. Samen met de vereniging hebben wij een campagne gestart voor de werving van nieuwe leden.


woning Heerhugowaard

Een ingetogen maar toch in het oog springende woning in heerhugowaard.


Keern Hoorn

Een verrassend eigentijdse woning in een historische straat in Hoorn