1/5
 

Opvanghuis Suriname

Brokopondomeer Suriname 2013

Nieuwbouw
Suriname
Zorg architectuur


Voor de stichting Child Welfare hebben wij een opvanghuis ontworpen. Dit opvanghuis voor weeskinderen komt aan het Brokopondomeer (in Suriname) te staan.    
Het concept kenmerkt zich door in basis te refereren naar typisch lokale architectuur; een stenen basis, met daarop een houten verdieping en daar boven een luw schilddak. Wat vooral afwijkt in de gevel zijn de grote openingen. Deze openingen zijn gemaakt om de binnenwereld (een atrium op de eerste verdieping) goed te kunnen ventileren middels spuiventilatie.  
De indeling van de begane grond bestaat uit een gemeenschappelijke ruimte waar gespeeld en gegeten kan worden, met daarachter alle facilitaire ruimtes. vanuit de gemeenschappelijke ruimte is direct zicht op het Brokopondomeer en direct toegang tot het terras. Centraal in de ruimte is een grote, speelse, luwe trap die naar de eerste verdieping gaat. Op de eerste verdieping is een grote gezamenlijke binnenplaats / patio met daaromheen de diverse slaapkamers voor de kinderen. De binnenplaats zal door de openingen goed geventileerd worden. Hierdoor is het tijdens de warme uren op de dag een aantrekkelijke ruimte om te verblijven. De aansluitende slaapkamers worden vanuit deze ruimte ook direct geventileerd.
 
Het project is momenteel in uitvoering.

KSWI Zwaag

Kleinschalig wooninitiatief voor gehandicapten


Kemphaan Castricum

Nieuwbouw NUL-energie woning