MH Architectuur is een in Alkmaar gevestigd architectenbureau. Opdrachten variëren van haalbaarheidsstudies en particuliere opdrachten tot publiek stedelijke interventies en het verrichten van volledige bouwvergunningstrajecten. Het bureau houdt zich bezig met ontwerp, onderzoek, bouwtechnisch advies en begeleiding.
MH Architectuur is lid van de Bond van Nederlandse Architecten (de BNA) wat als kwaliteitskeurmerk geldt. Doel van de BNA is het stimuleren van de ontwikkeling van de bouwkunst en het bevorderen van de beroepsuitoefening.

Het bureau is in 2009 gestart en heeft al een divers portfolio van projecten gerealiseerd. Op deze website zijn een aantal projecten weergegeven. U ziet dat de projecten variëren tussen particuliere woningbouw en ontwerpopdrachten voor verschillende bedrijven.

Het uitgangspunt van het bureau is verantwoord omgaan met de omgeving. Hierbij spelen de drie P’s (People, Planet, Profit) een grote rol. Wij zoeken de juiste balans tussen een prettige leefomgeving, de beleving van de gebruikers, een bewuste keuze in materialen, het minimaliseren van energieverbruik en natuurlijk, de balans tussen kosten en baten.

Elk ontwerp wordt gestart met een intensieve analyse met de initiatiefnemer over de mogelijkheden voor het project en zijn wensen. Op basis van deze ingrediënten wordt een eerste concept ontwikkeld. Dit concept wordt getoetst aan de randvoorwaarden en dient als basis voor de verdere uitwerking van het ontwerp. Het concept dient in onze ogen afleesbaar te zijn tot in het kleinste details van het gebouw. Dit vraagt om een grote, constante betrokkenheid van het bureau bij het totale proces en een intensief contact met opdrachtgever en/of gebruikers. Deze intensieve betrokkenheid is een waarborg voor de kwaliteit van het uiteindelijke product.

Matthijs Hesta is in 2009 als architect afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Hij coördineert elk project van de eerste conceptvorming tot het begeleiden van de uitvoering.
Naast zijn werkzaamheden voor MH Architectuur werkt hij tevens als ontwerper en BIM-expert aan verschillende grootschalige projecten voor diverse collega architecten.
Oever Zaaijer: woongebouw Nautique Living Amsterdam en het luxe hotel Waldorf Astoria Amsterdam
Soeters van Eldonk Architecten: uitbreiding Amsterdam Arena 2020 en Outletcentre The Style Outlets Halfweg
Ulrich Architectuur: transformatie kantoor naar luxe 4-sterren hotel, renovatie kantoorgebouw Schouten Toren Capelle a/d IJssel en nieuwbouw kantoorgebouw Houthavens Amsterdam
Kerssens de Ruiter architecten: nieuw woongebouw Nieuw Varne