1/4
 

Renovatie winkel tot woning

Wieringerwaard 2012

Landelijke stijl
Renovatie
Toegankelijkheid
Woning

Aan de Zuid Zijperweg in Wieringerwaard was een bedrijfsruimte ondergebracht in een woning en een schuur achter de woning. De wens van de opdrachtgever was om gelijkvloers te kunnen wonen. De winkel, een deel van de bedrijfsruimte, moest omgebouwd worden tot woning. Dit had grote gevolgen voor de gevel. De wens van de opdrachtgever was om een gevel te krijgen die aansloot bij het dorpse, landelijke karakter van Wieringerwaard zonder dat het volume van de woning aangepast moest worden.
  
De details bij deze gevelrenovatie, een klassieke goot, luikjes en bijzonder metselwerk, waren erg belangrijk om van de winkel een gebouw te maken met een huiselijke uitstraling. De klassieke centrale en ruime entree zorgt voor een luxe uitstraling en past geheel bij het landelijke karakter in de straat.


Voorstraat 16

Herbestemming bedrijfspand tot...?


KSWI Zwaag

Kleinschalig wooninitiatief voor gehandicapten


Gortersweg Schoorl

Uitbouw en herindeling luxe woning in Schoorl