1/4
 

Veerman Dirkshorn

Dirkshorn 2012

Aanbouw
Dirkshorn
Woning


De indeling van de het ontwerp kenmerkt zich als een open plattegrond. Woonkamer, eetkamer en keuken zijn direct met elkaar verbonden. Centraal in deze open leefruimte zit de entree en een steektrap, met vide, naar de eerste verdieping.
Het concept van de uitbouw kenmerkt zich door de antraciet houten gevel die zich naar het zuiden toe steeds meer opent. De noordzijde, wat ook de straatzijde is, is geheel gesloten. De oostgevel opent zich steeds meer richting de private en zonnige achtertuin. Hierdoor wordt ook de onder gelegen laag zichtbaar; plaatselijk is dit een raam, maar grotendeels is het hout. Bij de zuidgevel is het hout zoveel geopend dat het alleen nog als lamellen dient om het zonlicht te filteren.

Gortersweg Schoorl

Uitbouw en herindeling luxe woning in Schoorl


Kemphaan Castricum

Nieuwbouw NUL-energie woning